St. Annastraat 1, Cuijk | 0485 – 313 205 | info@pmc-cuijk.nl

Wat is Kids Gym?

Voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud zijn er specifieke beweegprogramma’s. Deze lessen vinden plaats onder begeleiding van de fysiotherapeut.

In de lessen worden er oefeningen in spelvorm aangeboden in de oefenzaal. Voor aanvang van de les, wordt samen met de ouders/verzorgers het doel bepaald. Er wordt geoefend in kleine groepen van 5 tot 10 kinderen.

Er zijn programma’s opgesteld voor:

  • Kinderen met een motorische achterstand;
  • Kinderen na een operatie;
  • Kinderen met gedrags- en/of concentratiestoornissen.

Kids Gym Actief

Voor kinderen met overgewicht is een speciaal programma opgesteld. Dit multidisciplinaire programma is bedoeld voor kinderen met (dreigend) overgewicht. Eventueel in samenwerking met Mieke Bouwens, diëtiste in onze er aandacht besteed aan het verminderen van het gewicht door een effectieve combinatie van bewegen en verbeteren van eetgewoonten. Ook de ouders worden in het programma betrokken.

Steeds vaker wordt er overgewicht geconstateerd bij kinderen. Ook de gevolgen van overgewicht worden meer en meer duidelijk zoals suikerziekte op jonge leeftijd. Maar ook de botten en spieren worden teveel belast. Hierdoor is er al vroeg kans op bijvoorbeeld slijtage van de gewrichten. Kinderen met overgewicht bewegen ook niet gemakkelijk en daardoor is aansluiting bij een sportclub moeilijker. Kortom zowel op fysiek als mentaal en sociaal gebied ondervinden de kinderen hier hinder van.

Met dit programma wordt het probleem van overgewicht aangepakt.

Er is een speciaal programma gericht op kinderen van 4 tot 8 jaar en een programma gericht op kinderen van 8 tot 12 jaar. Onder leiding van fysiotherapeuten worden er beweeglessen gevolgd. Bij de diëtiste komt voeding op speelse wijze ter sprake. Doel van het programma is gezond eten en bewegen. Diëten zijn daarom niet nodig.

Voordat het programma begint, wordt er een intake afgenomen waarin het lichaamsgewicht bepaald wordt, de conditie wordt gemeten en het eetpatroon wordt doorgenomen. Aan de hand hiervan worden de doelstellingen bepaald en wordt er een stappenplan voor elk kind gemaakt.

X