St. Annastraat 1, Cuijk | 0485 – 313 205 | info@pmc-cuijk.nl

Wat is Mama Baby Fit?

Mama Baby Fit is een leuke manier van sporten voor mama’s samen met hun kindje. Alle oefeningen doe je samen met je kindje en zijn gericht op het opbouwen van je conditie en het versterken van je spieren. Met name de romp en bekkenbodem verdienen na een zwangerschap extra aandacht. Daarnaast is er ook aandacht voor het stimuleren van de motoriek van je kindje. Extra voordelen van de cursus Mama Baby Fit is dat je geen oppas hoeft te regelen, want je neemt je baby gewoon mee. Het is ook mogelijk om tijdens de cursus je baby te voeden of te verschonen.

Bekijk ook de Facebookpagina van ZwangerFit/Mama Baby Fit Cuijk.

Hoe werkt het?

Je kan starten rond de 6 tot 8 weken na de bevalling. Iedereen kan deelnemen aan de cursus, ongeacht of je voor/tijdens je zwangerschap hebt gesport, je sport op je eigen niveau. De cursus Mama Baby Fit bestaat uit 5 bijeenkomsten van 45 minuten.

Hoe ziet een les Mama Baby Fit eruit?

Tijdens de les worden spierversterkende oefeningen voor het gehele lichaam gedaan. Ook krijgen de buikspieren aandacht en doen we oefeningen om de conditie op pijl te brengen en te houden. Alle oefeningen doe je op een speelse manier met jouw baby. De ene oefening gebruiken we de baby als gewicht, de andere oefening ligt de baby op het matje en doe jij pushups. Omdat jouw baby in de loop van de weken natuurlijk gewoon groeit, groeit het gewicht waarmee je traint natuurlijk ook!

Eigen niveau, dus eigen tempo

Ook bij de cursus Mama Baby Fit sport je op jouw eigen niveau. Het is belangrijk dat je luistert naar je eigen lichaam en niets forceert. De intensiviteit van de oefeningen bepaal je dus zelf. En moet je tijdens de les verschonen of is er een andere reden waarom je even uit de oefening moet stappen dan is dat natuurlijk geen enkel probleem.

Heb je meerdere kinderen? Vraag naar de mogelijkheden! Afhankelijk van de groepssamenstelling kunnen kindjes tot 4 jaar prima meedoen met de lessen.

Wat zijn de voordelen van Mama Baby Fit?

Door samen te bewegen met je kindje bevorder je de hechting tussen moeder en kind.

Beweging en muziek zorgen voor ontspanning van de moeder, deze ontspanning geef je door aan je kindje. (de cursus is ook zeker geschikt voor huilbaby’s)

Even tijd voor jezelf, maar ook samen met je kindje.

Je kunt informatie uitwisselen en vragen stellen over moeder zijn / kindjes / (motorische) ontwikkeling

Zorg er voor dat de kindjes tijdens de lessen niet te dik zijn aangekleed of dat je met makkelijke laagjes werkt. Zit je kindje zit in een drager of doek dan  heeft hij/zij daarmee dus nog een extra laag kleding aan. Ook is het belangrijk dat de mama’s sportieve en luchtige kleding dragen. Zoals je kunt begrijpen krijgen de mama’s het warm tijdens de training en die hebben dan nog een kindje met drager op de buik. Deze warmte geef je ook weer door aan je kindje! Tijdens de trainingen zal de docente constant de conditie van moeder en kind in de gaten houden en zij behoudt zich het recht om op ieder moment de training te stoppen of aan te passen als zij dat in die situatie nodig acht. Na de training is er voldoende ruimte om de kindjes te voeden/verschonen zodat iedereen fris en ontspannen de ruimte weer kan verlaten.

X